CarGo omogućio odlazak u banju osobi koja boluje od celebralne paralize (VIDEO)

Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić otpratio je Radovana Samardžića koji boluje od cerebralne paralize i astme na banjsko lečenje u novom kombiju za osobe sa invaliditetom, saopštilo je danas to Udruženje.

„Nijedan uspeh ne vredi ako ga sa nekim ne podelite. Mi ćemo svoj deliti sa svim borcima za život u našoj zemlji. Najveći borac medju nama, naš prijatelj i odnedavno kolega, Radovan Samardžić sada je prvi put sam izašao iz kombija, ušao u smeštaj i konačno sam otišao u šetnju“, rekao je Vučić.

Kako se u saopštenju navodi, nakon što su stigla kolica za Samardžića, Udruženje CarGo nabavilo je nove kombije za osobe sa invaliditetom.

„Radovan predstavlja inspiraciju za CarGo jer nikada nije odustao, zato ni CarGo neće odustati od njega, ni svih drugih boraca u Srbiji“, rekao je Vučić.

On je rekao da je „ovo bio mali korak za sve nas, ali veliki za Radovana i njegovu porodicu“.

„Opet je Radovan simbol borbe, simbol malog čoveka i svih nas koji ne odustajemo. Zato je sada vreme da se jave i oni veliki sistemi, kompanije, udruženja, svi oni koji mogu da pomognu“, rekao je Vučić.

On je pozivamo sve da podrže „makar jednu ugroženu osobu, mladog naučnika ili dete koje je prvi septembar dočekalo bez novih patika, čak i bez polovnih knjiga“.

„Misija svih nas mora da bude da dajemo, samo tada ćemo moći da budemo ponosni na sebe“, rekao je Vučić.

Radovanovi roditelji Vasilije i Radunka Samardžić istakli su, kako se navodi, da je banjsko lečenje veoma značajno za Radovanovo zdravlje jer ima gušenja zbog astme.

„CarGo je promenio Radovanov i naš život“, rekli su Radovanovi roditelji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.