Cenzolovka: Prodaje se SOS kanal

Vlasnik sportskog TV kanala SOS Dragiša Kovačević izjavio je da prodaje tu televiziju i da je najpre hteo da ugasi SOS kanal ali da se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene, prenosi danas sajt Cenzolovka.

Kovačević je za Cenzolovku kazao da će prodati SOS kanal onome ko bude preuzeo sve zaposlene, kako ljudi ne bi otišli na ulicu.

On je kazao da ima više potencijalnih kupaca i da ga ne interesuje da li je u pitanju političar i iz koje je stranke, navodeći „da će se sve znati narednih dana“.

„Već imam 45 godina radnog staža i nemam ni motiva niti želje da dalje radim. U ovakvim uslovima, gde nema podršku države i privrede, SOS kanal teško da može da opstane“, kazao je Kovačević upitan o razlozima prodaje.

Cenzolovka navodi da je Radoica Milosavljević, kruševački biznismen koji je privatizovao više lokalnih medija u Srbiji, 8. januara ove godine osnovao preduzeće SOS Kanal plus na adresi Trebinjska 7, gde se nalazi i sami SOS kanal.

Prema podacima Agencije za privredne registre, delatnost novoosnovane firme jeste proizvodnja i emitovanje televizijskog programa. Radoica Milosavljević je jedini vlasnik, dok je kao direktor upisan Aleksandar Milutinović koji je od avgusta prošle godine većinski vlasnik TV Apatin, piše Cenzolovka.

Dragiša Kovačević je kazao da je za osnivanje te firme prvi put čuo od Ceznolovke i nije potvrdio da je Milosavljević mogući kupac SOS kanala. Na pitanje Cenzolovke da li je tačna informacija da kupuje SOS kanal, Milosavljević je rekao: „Sve što vi novinari kažete je tačno“.

Cenzolovka podseća da je Milosavljević javnosti postao poznat nakon što je u talasu privatizacije lokalnih medija 2015. godine kupio osam medija, a Ministarstvo privrede je u januaru 2017. godine saopštilo da je zbog neispunjavanja ugovornih obaveza poništilo privatizaciju RTV Kragujevac koju je kupio, a čiji su se radnici pre toga žalili da im se ne isplaćuju plate.

SOS kanal postoji više od 20 godina i dugo je bio jedini sportski kanal u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.