U trendu

Cenzolovka: Tanjugu od države novac na konkursu za koji Beta i Fonet nisu znali

Novinsku agenciju Tanjug, zvanično ugašenu još 31. oktobra 2015, i dalje plaćaju gradjani Srbije, a novac je dobila i pre dva meseca od ministarstva na čijem je čelu bila Ana Brnabić, sadašnja predsednica Vlade, preneo je danas portal Cenzolovka.

Kako se navodi, Tanjug je pre dva meseca dobio novac na konkursu čiji su uslovi bili zahtevni, takvi da nijedna druga agencija – Beta i Fonet – nije mogla da ih ispuni, niti su znali za njega.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu potpisalo je pre dva meseca, 19. juna, dok je na njegovom čelu bila sadašnja premijerka Ana Brnabić, ugovor sa Tanjugom prema kojem toj agenciji plaća 162.000 dinara mesečno za usluge produkcije, snimanja foto i video materijala i montaže.

Ugovor je potpisan na godinu dana, tako da će iz budžeta Srbije ta kuća dobiti gotovo dva miliona dinara, tačnije – 1.944.000 dinara.

„Uslovi konkursa su zahtevni i – čini se – neostvarivi, pošto osim tehničkih kapaciteta koje ponudjač mora da ispunjava (3 Full HD kamere, najmanje 3 DSLR foto-aparata…), potrebno je da Ministarstvu u svakom trenutku bude dostupno pet novinara, tri fotografa i tri video-snimatelja“, navela je Cenzolovka.

Dodaje se da tehničke mogućnosti koje za potrebe Ministarstva mora da poseduje onaj ko bi uopšte i pokušao da saradjuje s njima, izgleda da je ispunjavao samo Tanjug jer drugih ponuda za Ministarstvo nije ni bilo, što se u ugovoru i vidi.

Kako Cenzolovka saznaje, potencijalna konkurencija o ovom konkursu nije ni obaveštena.

Više na sajtu www. cenzolovka.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)