U trendu

CINS: Pink i Hepi gostovanja u jutarnjim programima označili kao dečji program

Televizije Pink i Hepi su po izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imale dečji program u prva tri meseca ove godine, ali su to bila uživo uključenja reportera i gostovanja u jutarnjim programima, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

Taj portal navodi da je TV Hepi kao dečji program označila predstavljanje dečje knjige emitovano u pet ujutru, koje je trajalo nešto duže od 15 minuta, dok je TV Pink od januara do kraja marta ove godine imala oko 18 minuta dečjeg programa koje je uglavnom bilo javljanje njihovog reportera iz dečjih pozorišta ujutru od 7.00 do 11.00.

Šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov rekla je za CINS da dečji program mora biti posebno naznačen, da ima najavnu i odjavnu špicu, da se zna da je to dečji program.

„Ako je u okviru neke informativne emisije ili jutarnjeg programa to nije posebno određeno za decu“, kazala je Milinkov i dodala deca inače ne bi ni trebalo da provode vreme gledajući informativan program koji nije prilagođen njima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar