U trendu

Čišćenje kanala na levoj obali Dunava prema planu

BEOGRAD – Radovi na sanaciji kanala na levoj obali Dunava se odvijaju prema planu – završeni su u Ulici Pavla Ivića i okolnim parcelama, a nastavljaju se u Petkovačkoj ulici, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

U vanrednoj kontroli radove je danas obišao član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

On je rekao da su radovi, kako je i obećano građanima, završeni u Ulici Pavla Ivića i okolnim privatnim parcelama gde je voda pravila ogromne probleme njenim vlasnicima.

Kako je rekao, tamo gde su bila ogromna zagušenja, prilikom nedavnih poplava, zamenjene su cevi sa Fi 100 i Fi 200 na Fi 800 i Fi 1.000.

„Čišćenje se nastavlja u Petkovačkoj ulici i kanali već izgledaju mnogo bolje. Na svim mestima gde je gradska infrastruktura popravljamo sve što nije valjalo“, rekao je Petronijević.

Dodao je da se radovi nastavljaju prema utvrđenoj dinamici i da se vidi „kako kanali mogu da izgledaju kada se domaćinski radi“.

On je dodao da se izgradnjom Doma zdravlja i kanalizacije na proleće naredne godine podiže kvalitet života stanovnika tog dela prestonice, kakav i treba da imaju u 21. veku.

„Decenije nerada na ovom problemu ostavile su nam mnogo posla, ali sistemskim radom, dobrim planom i finansijskom podrškom vlade i Grada počeli smo da rešavamo veliki problem na levoj obali Dunava“, rekao je Petronijević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.