U trendu

Čistačice otpuštene u Prokuplju najavile tužbe

Dve od osam otpuštenih čistačica prokupačke Turističko-sportske organizacije čije su porodice bez sredstava za život sada socijalni slučajevi, danas su najavile tužbe protiv poslodavca.

Verica Stojanović i Ružica Nedeljković smatraju da je ukidanje Službe higijene kao racionalizacija i otpuštanje viška radnika iz državne uprave i lokalne samouprave, u njihovom slučaju uradjeno suprotno zakonu. Nadaju se da će ih Sud vratiti na posao jer su bile jedini izdržavaoci porodica, dece i nezaposlenih supruga.

Podržali su ih članovi Nezavisnog sindikata Turističko-sportske organizacije koji pred zgradom „Sokolane“ već deveti dan štrajkuju zbog otpuštanja 13 umesto 12 radnika te firme i cele službe čistačica.

„Protestujemo zbog odluke poslodavca da uprkos odluci Skupštine Opštine Prokuplje da se otpusti 12 naših radnika, otpusti njih 13“, kazali su štrajkači agenciji Beta.

Oni su naglasili da će svakog dana u podne prekidati posao na jedan sat dok se ne ispuni njihov zahtev i sprovede skupštinska odluka.

„Upozoravali smo ih da ne otpuštaju čistačice jer su one bile potrebnije od svih nas i pitali ih ko će ubuduće čistiti sportske objekte, Sportsku halu ‘Dr Zoran Djindjić’ i salu u ‘Sokolani’ gde svakodnevno imaju časove fizičkog učenici Gimnazije i Medicinske škole i treninge mnogi sportski klubovi, kazali su zaposleni.

Takodje su ukazali da zbog nehigijene i neodržavanja WC-a školskoj deci preti razboljevanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.