Članovi konkursne komisije za medije u Nišu podneli ostavku

Sva tri člana konkursne komisije koja odlučujuje o sufinansiranju medijskih projekata u Nišu podnela su ostavke, potvrdio je danas agenciji Beta načelnik gradske Uprave za kulturu Nebojša Stevanović.

Stevanović je rekao da su ostavku juče najpre podneli šef Departmana za novinarstvo niškog Filozofskog fakulteta Vladeta Radović i predsednica udruženja radio stanica „RAB Srbija“ Maja Rakovic, a potom je to učinio novinar Dragoljub Gajević.

On je izjavio da je Uprava za kulturu konsultovala Ministarstvo kulture i informisanja o daljem postupanju u realizaciji medijskog konkursa, u kome im je rečeno da za članstvo u komisiji treba da pitaju ostale članove udruženja novinara koji su se prijavili za rad u komisiji.

Stevanović je rekao da je za člana komisije u Nišu bilo prijavljeno osam predstavnika udruženja novinara, a četvoro je do sada podnelo ostavke.

„Nakon konsultacija sa još četiri prijavljene osobe, preostaje nam da od udruženja novinara zatražimo predloge za nove članove komisije“, naveo je Stevanović.

On je dodao da zakonom nije propisan rok do kojeg konkurs za sufinansiranje medijskih projekata treba da bude okončan, ali sredstva koja su ovogodišnjim budžetom namenjena za medijske projekte moraju da budu utrošena u toku ove godine.

Konkursom za sufinansiranje medijskih projekata predvidjeno je izdvajanje 68,2 miliona dinara iz budžeta grada Niša.

Šef Departmana za novinarstvo niškog Filozofskog fakulteta Vladeta Radović je juče uz ostavku na mesto člana konkursne komisije uputio i zahtev za obustavu rada ove komisije.

U zahtevu se navodi da komisija treba da obustavi procenu pristiglih projekata jer za to ne postoje odgovaraući uslovi i da je „reč o problemu fundamentalne prirode koji nije mogućno rešiti“.

Internet portal Južne vesti i Siti radio (City radio) organizovali su danas u podne u centru Niša protest „Znam za jadac“ na kome su tražili da se poništi konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u Nišu, raspiše novi konkurs, a da se pre toga odrede precizni kriterijumi za ocenu projekata i izbor članova komisije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.