CMG: Han Dženg pozvao na izgradnju zajedničke budućnosti na planeti

Zamenik kineskog premijera Han Dženg pozvao je, tokom video samita „Jedna planeta“, sve zemlje da brzo ulože zajedničke napore na unapredjivanje izgradnje zajedničke budućnosti za celokupan život na Zemlji, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

On je napomenuo da će Kina ove godine biti domaćin 15. sastanka Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti (COP15) u Kunmingu i da će formulisati okvir biodiverziteta nakon 2020. godine kako bi se napravio plan za očuvanje biodiverziteta u narednih 10 godina.

Han je rekao da bi sve strane trebalo da rade zajedno i brzo kako bi se osiguralo da konferencija postigne pozitivne rezultate.

Istakao je da je Kina „postigla izuzetna dostignuća u zaštiti životne sredine“, povukavši „crvenu liniju“ kada je reč o ekološkoj zaštiti, uspostavljajući sistem nacionalnih parkova i sprovodeći velike projekte za zaštitu biodiverziteta.

Dodao je da će Kina nastaviti da poboljšava kvalitet životne sredine i da gradi državu u skladu sa zahtevima visokokvalitetnog razvoja.

Samit „Jedna planeta“ pokrenuli su Ujedinjene nacije, Svetska banka i Francuska 2017. godine, sa fokusom na globalnu klimu i upravljanje životnom sredinom.

Samit je održan tri puta, a tema ovogodišnjeg samita bila je očuvanje biodiverziteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.