U trendu

Upozorenje! Crveni meteoalarm: Stiže nova tura „potopa“

RHMZ izdao novo upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i pojavu grada za područje Srbije. Istovremeno, Vlada usvojila odluku o elementarnim nepogodama.

Bačka, Banat i Srem nalaze se u crvenom meteo-alarmu, koji znači veoma opasne vremenske nepogode.

Crveni meteo-alarm znači da je vreme vrlo opasno i da se prognoziraju naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

RHMZ na svom sajtu navodi da će do kraja dana na području Srbije biti nestabilno, s pljuskovima i grmljavinom, naročito u severnim i zapadnim krajevima zemlje.

Posle podne i uveče na krajnjem severu očekuju se vremenske nepogode, oko 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.

Vlada Srbije usvojila je, inače, danas odluku o elementarnim nepogodama zbog obilnih padavina, grada i izlivanja bujičnih i drugih vodotokova, koje su zadesile veći deo Srbije od početka ove sedmice, i koje su izazvale veliku materijalnu štetu u pojedinim opštinama.

Ta odluka predstavlja prvi korak u aktiviranju države u definisanju tačnog broja opština i štete nastale u poplavama, kako bi se pristupilo obnovi infrastrukture, privatnih i objekata javne namene, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

(B92, Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.