U trendu

Cvetni trg više neće biti isti: Rekonstrukcija počinje krajem jula

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je na Cvetnom trgu sa građanima Vračara koje je obavestio da će rekonstrukcija tog trga početi 24. jula i trajati 70 dana.

Kako je saopštila Gradska uprava, a prenosi „Beoinfo“, Vesić je sinoć građanima najavio da će rekonstrukcija biti obavljena u dve faze i da će u prvoj fazi, koja će trajati 45 dana, biti obnovljen donji deo Cvetnog trga ispred prodavnice gde se danas nalaze prodavnice cveća.

„Ovaj deo trga biće spušten u nivo ulice Kralja Milana, što znači da će zid prema ulici biti uklonjen. Hrast star više od 200 godina, koji krasi ovaj deo trga, biće očuvan i zaštićen“, istakao je Vesić.

Drugi deo rekonstrukcije Cvetnog trga, na kojem se danas nalaze bašte, trajaće 25 dana i počeće 10. septembra, najavio je gradski menadžer.

„Doneli smo odluku da rekonstrukciju uradimo u dve faze upravo da bismo obezbedili da bašte kafića budu zatvorene u što kraćem vremenskom periodu i kako bi građani koji žive u okolini trga period rekonstrukcije što lakše podneli“,  rekao je Vesić građanima.

Vesić je naglasio da „kada rekonstrukcija Cvetnog trga bude završena, ovaj skver će biti jedan od najlepših u Beogradu kojim ćemo se ponositi“.

Tokom sledeće godine u donjem delu Cvetnog trga biće postavljen spomenik piscu Borislavu Pekiću, a na prostoru preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće postavljena glumačka staza sa statuama poznatih srpskih glumaca iz poznatih predstava i njihovog svakodnevnog života, najavio je Vesić.

„Ova staza će biti atrakcija našeg grada, a Cvetnom trgu će dati nov sadržaj“, precizirao je gradski menadžer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar