U trendu

Da li će još biti vrelih dana: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje u septembru

Posle nekoliko prijatnijih dana, u Srbiji će sutra ponovo biti prilično toplo, a meteorolog Nedeljko Todorović prognozira da će subota biti najtopliji dan u narednom periodu. Kako je naveo, u septembru se očekuje prijatno toplo vreme, sa temperaturama oko 25 stepeni.

Todorović je napomenuo da ulazimo u pozno leto kada nema velikih vrućina, ali ni hladnoće, kao i da će noći biti svežije i prijatnije za spavanje.

Napominje da ćemo letnju garderobu nositi do kraja septembra.

„Sutra će biti možda najtopliji dan u narednih desetak dana. U Beogradu maksimalna temperatura 33 stepena. U nedelju popodne, uveče sledi uticaj nešto svežijeg vazduha, s verovatnoćom da će biti lokalni pljusak“, kazao je Todorović za RTS.

Kako je dodao, u ponedeljak i utorak očekuje se blagi pad temperature, oko 28 stepeni.

„Prvih dana septembra blagi pad temperature, na maksimalne vrednosti od 25, 26 stepeni. Desiće se da sredinom septembra jedan dan bude i 30 stepeni. Pljuskovi lokalnog karaktera se očekuju, ali ne dugotrajna kiša“, naveo je Todorović.

Govoreći o padavinama u turskim i grčkim letovalištima, Todorović je podsetio da je poznato da na našem području od Preobraženja dolazi do sezonske promene vremena.
Prema njegovim rečima, ove godine nije samo u Srbiji došlo do promene vremena, već i u delu srednje Evrope, čitavoj Grčkoj, kao i u delu Turske.

„Ciklon je prouzrokovao priliv hladnog vazduha, oblake, pljuskove, grmljavinu i nepogode, zadržao se sedam dana u čitavom regionu“, rekao je Todorović.

On je dodao da tek od novembra i decembra mogu da se očekuje veće količine padavina.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.