Da plačeš od muke: Kupio 18 kg pilećih bataka

U trgovinama u gradu građani najviše kupuju brašno, ulje, toalet papir i sveže meso. Maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju nema.

Kako su naveli zaposleni u trgovinama, sve podseća na neku pretprazničnu kupovinu s tim što građani najviše kupuju brašno, ulje, toalet papir i sveže meso.
U mesari „SAN“ u naselju Erdoglija jedan građanin je danas kupio 18 kilograma pilećih bataka.

U mesarama kažu da su sveže meso prodali, da je ostalo ono najskuplje, ali i da još ima kobasica i suhomesnatih proizvoda.

U samousluzi „Braća Popović“ naveli su da je danas brzo prodata i sva količina svežeg hleba ali i da nisu stigle uobičajene dnevne količine.

Na kragujevačkim ulicama kao i u vozilima javnog prevoza primetan je manji broj ljudi.

Pošto je sinoć u Srbiji uvedeno vanredno stanje, u većini kragujevačkih trgovina nema brašna i kvasca a ispražnjene su vitrine sa svežim mesom.

Stariji Kragujevčani i dalje obilaze trgovine i apoteke, a ne nose ni maske ni rukavice.

U apotekama su uveli pravilo za kupce da pred šalterom može da bude jedan ili dvoje, dok ostali čekaju napolju.

U privatnim apotekama i dalje nema dezinfekcionih sredstava, asepsola i alkohola, kao ni maski, dok se ponegde još mogu pronaći hirurške rukavice po ceni od 12 dinara za komad.

Grad Kragujevac je inače danas formirao Krizni štab koji će, kako je saopšteno, kao savetodavno telo Gradskom veću davati preporuke za donošenje odluka i ponašanje tokom vanrednog stanja.

Krizni štab u fabrici Zastava oružje je doneo odluku da određene kategorije radnika mogu da se izjasne da ne rade i da budu u kućnoj izolaciji.

Kako Beta saznaje u Samostalnom sindikatu, na plaćenom odsustvu mogu da budu radnici od 60 do 65 godina, oni koji imaju respiratorna i hronična oboljenja, kao i majke koje imaju decu do 10 godina starosti.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.