Daljinsko grejanje pušteno jutros, pa ponovo od 17 sati

BEOGRAD – Daljinsko grejanje pušteno je jutros za sve korisnike u Beogradu, jer je jutarnja temperatura bila između 6 i 9 stepeni Celzijusovih, izjavila je gradska sekertarka za energetiku Nina Jandrić.

Ona je za Beoinfo navela da je grejanje bilo uključeno do 11 sati, kada se temperatura vazduha popela iznad 15 stepeni.

Novo uključenje se očekuje oko 17 sati, dok se za sutra, zbog najavljenog pogoršanja vremena, očekuje da radijatori budu topli ceo dan, istakla je resorna sekretarka i podsetila da beogradske toplane uključuju sistem kada se temperatura vazduha spusti ispod 12 stepeni Celzijusovih.

Kada je reč o funkcionisanju sistema daljinskog grejanja, Jandrićeva je istakla da su na teritoriji prestonice u toku današnjeg dana detektovana dva curenja.

Prvo je bilo, kako je istakla, u Bulevaru patrijarha Joanikija, zbog čega su bez grejanja u prepodnevnim satima bili žitelji dela naselja Vidikovac i Cerak.

Curenje na sistemu je otklonjeno i stanovnici tog dela grada će dobiti grejanje u poslepodnevnim satima. Veći kvar je trenutno u Dobračinoj ulici na Starom gradu. Ekipe su na terenu, ali zbog kompleksnosti kvara grejanje se očekuje tek sutra ujutro, zbog čega se izvinjavamo korisnicima u tom delu grada, rekla je Jandrićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.