U trendu

Danas 14 godina od ubistva Milana Pantića

Danas se navršava 14 godina od ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića koje ni do danas nije rasvetljeno.

Na jagodinskom groblju sutra u 12 sati biće održan pomen, nakon čega će porodica, prijatelji i kolege novinari položiti cveće na mesto gde je Pantić ubijen i na bistu na trgu koji nosi njegovo ime.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine „udarcima tupim predmetom u glavu“ u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Prošle godine predstavnici novinarskih udruženja su izrazili nadu da će ubice i nalogodavci biti privedeni pravdi. Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je na prošlogodišnjem pomenu kazao da je ubeđen „da će naredne godine, kada se okupimo ovde, moći da konstatujemo da je podignuta optužnica za ubistvo kolege Milana Pantića“.

On je dodao da je „jako puno pogrešnih tragova provereno, oni su eliminisani i ostalo je još nekoliko tragova koji su vezani, izmedju ostalog, za Pivaru i Cementaru“.

Međutim, iako ima pomaka u istrazi optužnica još nije podignuta.

U znak sećanja na Pantića ustanovljena je nagrada za novinarsku hrabrost koju je ove godine dobila dopisnica Politike iz Jagodine i novinarka „Novog puta“ Zorica Gligorijević. Njoj će danas u Narodnoj biblioteci u Jagodini biti uručena nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.