U trendu

Danas nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

BEOGRAD – Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju pokrenulo Ministarstvo zdravlja, shodno velikom interesovanju građana, biće nastavljena ove jeseni.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, već danas u periodu od 9.00 do 16.00 časova, svi građani Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u kliničko-bolničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje urade tumor markere jajnika i prostate, provere pritisak i krvnu sliku i urade EKG.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja potvrđuje podatak da je u devet dana akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije, odnosno blizu 20.000 građana svake poslednje nedelje u mesecu.

„To je ujedno i najbolji motiv da Ministarstvo zdravlja nastavi sa preventivnim pregledima i akcijama ovog tipa, ali i edukacijom građana Srbije o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i terapije, kako bi kod što većeg broja pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani“, ističe se u saopštenju.

Svi preventivni pregledi koje Ministarstvo zdravlja bude organizovalo do kraja 2018. godine biće deo kampanje „Rak je izlečiv“ koju Ministarstvo zdravlja organizuje sa RTS-om.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar