U trendu

Danas sahrana Slaviše Lekića

Na Novom bežanijskom groblju danas će biti sahranjen novinar Slaviša Lekić.

Sahrana je zakazana za 15 časova, a porodica će saučešće primati u kapeli od 14.30 časova.

Jedan od najboljih srpskih novinara i nekadašnji predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić preminuo je 9. novembra u Beogradu, u 63. godini.

Na komemorativnom skupu, pred velikim brojem kolega i prijatelja, od Lekića su se juče oprostili novinari Ivan Mrdjen, Tamara Skrozza i Nenad Zorić, a pročitano je i pismo književnika Srdjana Valjarevića.

„Bio je oštar da boli, ludo hrabar, stastven, neumoran, uporan… Slaviša je disao i živeo novinarstvo. Sekao je rečima, psovao bez psovke, njegovi tekstovi su imali zvuk, miris i ukus“, kazala je Skrozza.

Slaviša Lekić je rodjen 21. septembra 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Od 2017. do 2019. godine bio je predsednik NUNS-a.

Lekić je bio novinar i urednik Omladinskih novina, Borbe, Naše Borbe, Vremena, NIN-a, a objavljivao je kolumne u listu Danas, nedeljniku Njuzvik kao i u Nedeljnoj Dalmaciji i Mladini.

Bio je vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina Status, kao i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Reporter.

Autor je nekoliko knjiga, medju kojima su „Zamlaćivanje – politička autobiografija Tomislava Nikolića“ i „Svaka čast Vučiću“ i dokumentarnih filmova: „Mediji u Srbiji: hronika propadanja“, „Pad haških begunaca“, „Junaci doba zlog“, „Vladalac“…

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.