U trendu

Danas sednica Skupštine grada

BEOGRAD – Skupština grada Beograda održaće danas devetu sednicu, na kojoj će se odbornici izjasniti o ukupno 28 tačaka dnevnog reda.

Svakako je najvažnija ona o Predlogu rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da, zbog javnog interesa, jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa turskom firmom „Kentkart“ u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, to jest na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu „Logistički centri Srbije”.

Odbornici će se izjašnjavati i o nekoliko urbanističkih planova, pre svega o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak” i TO „Miljakovac”.

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice od Takovske do Džordža Vašingtona promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Odbornici će takođe raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a „Beogradvode” i JKP-a „Zelenilo – Beograd”, Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu.

Sednica će se održati u Velikoj sali Narodne skupštine Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar