Deca iz Prihvatilišta na javnom času fudbala

BEOGRAD – U okviru Beogradskog festivala fudbala koji se održava na Trgu republike, Grad Beograd je u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije organizovao javni čas fudbala za decu iz Prihvatilišta.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da Grad vodi odgovornu socijalnu politiku, te je i prepoznatljiv njegov odnos prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece sa problemima u društvenom ponašanju.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala ovako lepom događaju. Ovo je lepa manifestacija u kojoj smo svi zajedno učestvovali i družili se sa mališanima iz Prihvatilišta“, rekla je Stanisavljević

Na renovinarnom Trgu republike, inače, postavljen je mali teren sa veštačkom travom, gde su mališani imali priliku da prisustvuju času fudbala, da se druže, a igrali su i utakmicu uz prisustvo sudije.

Van terena su mogli da žongliraju i šutiraju loptu, ali su i dobili simbolične poklone, a Stanosavljevič kaže da su se ove godine potrudili da najmlađim korisnicima ulepšaju početak nove školske godine.

Na Trgu republike biće organizovani dani fudbala, sportsko-zabavna manifestacija za decu i navijače Crvene zvezde i Partizana. Naime, sve dok crveno-beli i crno-beli budu igrali utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope narednih šest sedmica, utorkom, sredom i četvrtkom na Trgu republike biće organizovani različiti sportski, kulturni i zabavni programi, biće organizovane i različite nagradne igre, kao i besplatna škola fudbala.

(Tanjug)

Napišite komentar