U trendu

Deca iz Srbije na odmoru u Sočiju, doček ruskih vršnjaka

SOČI – U ruski grad Soči, na poziv gradonačelnika Anatolija Pahomova, otputovalo je 30 srpskih učenika, što predstavlja početak realizacije niza sporazuma koje su potpisali gradonačelnici opština Zapadne Srbije i zvanične delegacije Sočija, saopštila je BK Grupa.

Kako se navodi u saopštenju, decu iz Valjeva, Novog Pazara, Čačka, Užica i Kosovske Mitrovice srdačno su dočekali ruski vršnjaci, koji će im narednih dana predstaviti sve lepote tog turističkog centra, inače letnje rezidencije predsednika Rusije Vladimira Putina.

Đaci, zajedno sa sedam nastavnika, otputovali su 5. juna, a u Sočiju će boraviti do 19. juna.

„Odmor naših đaka u čuvenom letovalištu na Crnom moru i najvećom banjskom lečilištu na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza, u kojem sezona traje 365 dana, predstavlja početak realizacije niza sporazuma koje su sredinom maja potpisali gradonačelnici opština Zapadne Srbije sa zvaničnom delegacijom olimpijskog grada Sočija prilikom njihove posete Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, koji je i član Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Rusije i počasni građanin Sočija, rekao je da je izuzetno ponosan što je ovako brzo došlo do početka realzacije tih dogovora ističući da ga posebno čini srećnim što su upravo deca ta koja su prva osetila „blagodeti naših sastanaka i razgovora“.

„U Sočiju su primljena izuzetno lepo i uveren sam da će im boravak u tom prekrasnom gradu ostati zauvek u sećanju. Njihov odlazak tamo predstavlja učvršćenje bliskih odnosa između srpskog i ruskog naroda, kao i podršku razvoju strateške saradnje između dve zemlje koju uspešno realizuju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin“, rekao je Dragomir J. Karić.

On je dodao da će, nakon posete naše dece Sočiju, učenici iz tog grada doći u uzvratnu posetu u Srbiju.

„Upoznaće se s lepotama naše zemlje, a biće smešteni na Zlatiboru. Oni su najbolji promoteri ideje da se uspostavi direktna avionska linija između Beograda i Sočija koja bi omogućila da se poveća razmena turista s Ruskom Federacijom, da naši poslovni ljudi lakše ostvare svoje interese tamo, a da ruski investitori ostvare svoje zamisli oko investiranja u preradu voća, povrća i mesa u regionima Zapadne Srbije“, rekao je Dragomir J. Karić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.