U trendu

Deca iz ugroženih porodica u BG od sutra na Mitrovom polju

BEOGRAD – Nova grupa u kojoj je 68 dece iz socijalno ugroženih porodica iz Beograda, krenuće sutra sa Studentskog trga u odmaralište Crvenog krsta Aleksandrovac, na Mitrovom polju, gde će boraviti do 16. avgusta.

Putovanje se realizuje u okviru programa oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica iz Beograda, a organizacije Crvenog krsta su u saradnji sa osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad, izvršile izbor dece, uzrasta od 10 do 13 godina.

Kako je saopštio Crveni krst Beograda, istog dana sa Mitrovog polja u večernjim časovima vraća se prva grupa dece.

Navodi se da će se o mališanima za vreme njihovog boravka na Mitrovom polju brinuti četiri vaspitača, dva volontera i lekar, koji će nadgledati zdravstveno stanje sve dece.

Crveni krst je uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije“, inicirao da uz julske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograd sa pozivom da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za oporavak 200 siromašne i bolesne dece.

Kako se navodi, u prvih nedelju dana akcije pozivu se odazvalo 609 domaćinstava i uplaćeno je 410.345 dinara.

Dodaje se da od juče, 8.avgusta, pri uplati donacija za oporavak iz socijalno ugroženih porodica-fizička lica neće plaćati provizije u NLB Komercijalna banka i Poštanska štedionica, čime ove ustanove daju doprinos toj akciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar