U trendu

Deca povredjena u nesreći u Bugarskoj nastaviće lečenje u Beogradu

Deca koja su povredjena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas prebačena na dalje lečenje u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, potvrdili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Nišu.

U medijima se najpre pojavila vest da će deca biti hospitalizovana u UKC Niš, ali su u toj zdravstvenoj ustanovi kazali novinarima da će u pratnji vozila Hitne pomoći biti i lekari iz Niša, ali da će svi povredjeni biti direktno prebačeni u kliniku u Tiršovoj.

Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da pacijenti budu preuzeti kod graničnog prelaza Gradina.

Osmoro dece i četvoro odraslih povredjeno je u nedelju kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas posle obilaska povredjenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga.

„Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija“, rekao je Lončar za RTS.

Dodao je da su dva dečaka od deset i 11 godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.

„Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve“, rekao je Lončar.

Rekao je da će većina dece i roditelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana.

Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan povredjeni, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji.

Lončar je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici u mestu Stara Zagora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar