U trendu

Deca zarobljena na Kipru vraćaju se noćas u Srbiju

Dva aviona „Er Pinka“ poletela su za Larnaku na Kipru kako bi vratili u Srbiju decu koja se od sinoć nalaze „zarobljena“ na tamošnjem aerodromu, objavio je pink.rs.

Avioni su ustupljeni, uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za prevoz 13 dece iz Srbije kojima grčki carinici nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Očekuje se da avioni sa decom slete na beogradski aerodrom između 2 i 30 i 3 sata iza ponoći, navodi pink.rs

Deca iz KUD „Izvor“, koja su zadržana na aerodromu u Larnaki, trebalo bi danas da se vrate u Srbiju, rekao je ranije danas sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

„Čine se napori da se u toku dana deca vrate u zemlju tako da je i “Er Pink“ ponudio svoju pomoć i ponudio da organizuje avion kojim bi se deca vratila“, rekao je Odalović za Tanjug.

On kaže i da je sa decom otpravnik poslova naše ambasade na Kirpu Dragan Zurovac na aerodromu u Larnaki i biće sa njima dok ne dođe avion.

„U toku je dogovor oko dobijanja termina u kojem će let moći da se realizuje, a naš otpravnik poslova je dobio instrukcije da bude sa decom, da im se nađe za sve što zatreba“, rekao je Odalović.

Tanjugu je ranije danas u Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro dece iz Srbije od sinoć „zarobljeno“ na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar