U trendu

Decak koji je izbacen iz privatnog vrtica bice upisan u drza

BEOGRAD – Dečak N.J. čiji su roditelji prijavili privatni vrtić „Naša druga kućica“ jer su dete izbacili iz vrtića zbog nemogućnosti da se prilagode i odgovore njegovim potrebama, biće upisan u državni vrtić gde će sa njim raditi profesionalci, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako je saopšteno iz Beoinfa, Gak je kazao i da će privatni vrtić snositi posledice zbog neispunjavanja mera prosvetne inspekcije.

„Skandalozno je što je privatni vrtić uprkos merama prosvetne inspekcije ostao pri stavu jednostranog raskida ugovora i dete danas nije primljeno u vrtić. Reagovali smo odmah i mališan će uskoro krenuti u jedan od državnih vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ću zatražiti oduzimanje licence za rad ovog vrtića zbog grubog kršenja propisa“, rekao je Gak.

Kako je istakao, u pomenutom privatnom vrtiću nisu uložili ni osnovne, minimalne napore da, kao ustanova koja se bavi decom, pomognu u prilagođavanju deteta na kolektiv iako su od roditelja imali potpunu podršku, odnosno, oni su čak privatno angažovali i asistenta za dete koje ima disharmonično kašnjenje u razvoju.

„Neophodna je svaka moguća pomoć i profesionalnost u radu sa decom sa razvojnim problemima, ovakvi slučajevi su nedopustivi i moramo ih sankcionisati kako se ne bi ponavljali“, rekao je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar