U trendu

Delegacija Pokrajinske vlade u poseti Solunu

SOLUN – Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević boravi u četvorodnevnoj radnoj poseti Solunu.

Prvog dana posete ona se sastala sa Vulom Patolidu, viceguvernerkom oblasti Centralna Makedonija, čije je sedište u Solunu, sa kojom je razgovarala o dobrim višedecenijskim odnosima Srbije i Grčke, razmeni ideja i zajedničkim ciljevima.

Milošević je, kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, istakla važnost ove posete i uputila veliku zahvalnost na kontinuiranoj podršci Grčke Srbiji.

„Značajni kapaciteti u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i privrede put su ka zajedničkom unapređenju saradnje, a ovaj susret je jasan znak inicijative obe strane za njeno konkretizovanje“, navela je Milošević.

Vula Patolidu je izrazila veliko zadovoljstvo zbog posete srpske delegacije i navela da je Grčka otvorena za svaki vid saradnje.

U okviru prvog dana posete Solunu, na poziv gradonačelnika Janisa Dardamanelisa, održan je sastanak u Opštini Kalamarija.

„Naredna godina je posebno značajna i za Kalamariju, koja će od 2022. godine imati čitav vek postojanja, baš kada i Novi Sad postaje evropska prestonica kulture“, rekao je Dardamanelis i dodao da mu je velika čast što su se predstavnici AP Vojvodine odazvali pozivu za unapređenje saradnje.

Prema njegovim rečima, ova poseta otvara mogućnost za sagledavanje mogućnosti za širu saradnju Kalamarije i Vojvodine, a posebno je naglasio da je već nekoliko godina sve veća poseta srpskih turista Grčkoj, što je pokazatelj bratskih odnosa dveju zemalja.

„Autonomna pokrajina Vojvodina u svom sastavu ima 45 gradova i opština i svaka od njih može u budućnosti biti potencijalni partner Kalamarije. Bogato iskustvo pokrajinskih ustanova kulture u tome će svakako pomoći, a razmenom umetnika i saradnjom u srodnim oblastima učvrstićemo naše odnose“, navela je Milošević.

Delegaciju Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama čine i podsekretar Stanislav Radulović i direktor Muzeja Vojvodine Tijana Stanković Pešterac, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar