U trendu

Delimično izmenjena trolejbuska trasa na Dorćolu

BEOGRAD – Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić održao je danas sastanak sa predstavnicima građana Dorćola u vezi sa dogovorom i iznalaženjem zajedničkog rešenja za novu trasu trolejbuskih linija u tom delu grada.

Građani su ranije pokrenuli inicijativu da se razmotri mogućnost izmene projektovane trase trolejbuskih linija koje bi prolazile ulicama Gundulićev venac, Venizelosovom i Žorža Klemensoa, a koja datira od pre petnaestak godina, podsetio je Stojčić, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Preciznije, projektovanje je počelo 2001. godine, a usvojeno na sednici Skupštine Grada Beograda 2006. godine u formi planskog dokumenta, dodao je Stojčić.

„Reč je o sprovođenju tog projekta i izgradnji, što je bilo planirano da se završi u narednih nekoliko meseci. Međutim, kao odgovorna uprava grada reagovali smo na predloge građana i zajedno sa njima zaključeno je da je u jednom delu moguće izmeniti trasu. Deo toga učinjen je već u aprilu, kada smo ‘zaobišli’ jednu deonicu na Gundulićevom vencu, a rezultat današnjeg sastanka jeste i da se druga predviđena deonica u ovoj ulici isključi iz trolejbuske mreže“, rekao je Stojčić.

Naveo je da je građanima pojašnjena neophodnost trolejbuske mreže kao tehnički veoma važnog aspekta funkcionisanja javnog prevoza.

U saopštenju piše da se Stojčić osvrnuo na brojne dezinformacije u vezi sa brojem trolejbusa i učestalosti prolaska pomenutim ulicama, kao i u vezi sa netačnim izjavama da će kontaktna mreža biti fiksirana na stambene objekte.

„Sve tehničke elemente objasnili smo građanima i nakon svega saopštili konačan stav. Sačuvaće se svo zelenilo, kao i parkiranje bezmalo u istom obimu. Trolejbusi će prolaziti ulicama kojima i sada funkcioniše javni gradski prevoz. Mislim da smo ispunili ono šta su građani tražili od nas“, kazao je Stojčić.

Naveo je da su Sekretarijat za javni prevoz i GSP „Beograd“ najstručnije institucije u gradu koje se bave razvojem, projektovanjem i analizom trasa javnog gradskog prevoza što je, dodao je, i objašnjeno građanima.

„Ova trasa nije trajno rešenje jer kako se bude razvijao depo u Dunavskoj ulici, tako će se i ona korigovati, svakako u korist građana“, najavio je Stojčić.

On se osvrnuo i na predstojeću izgradnju „linijskog parka“ koji će, rekao je, u pozitivnom smislu u potpunosti izmeniti ovaj deo grada, a reč je o prostoru na mestu stare železničke pruge.

„Grad Beograd u svakoj situaciji ima otvorenu komunikaciju s građanima i prihvata sve predloge koje je moguće sprovesti, i koji su u interesu svih građana“, istakao je Stojčić.

Sastanku su, dodaje se u saopštenju, prisustvovali gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, direktor GSP „Beograd“ Radiša Momčilović i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

(Tanjug)

Napišite komentar