U trendu

Devojčica iz Suvog Dola kraj Niša koja je bila oteta, dobila novi dom

Devojčica iz Suvog Dola kod Niša Monika Karimanović, koja je pre tri godine bila oteta, dobila je danas svoj dom pošto je dogradjena i rekonstruisana kuća njenog dede.

Monika i njeni roditelji do sada su živeli u jednoj sobi porodične kuće, a sada su dobili dodatnih 40 kvadrata stambenog prostora.

U akciji dogradnje kuće učestvovali su grad Niš, privatna i javna preduzeća i brojni donatori.

Aleksandra Karimanović, Monikina majka, zahvalila se svima koji su pomogli da njena ćerka dobije svoju sobu i rekla da novih 40 kvadrata stambenog prostora za njih predstavljaju novi početak.

„Monika je dobila sobu koja joj je potrebna za učenje. Bilo nam je pretesno u staroj kući. Ona je već odrasla, prvi razred je srednje škole i hoće da pozove ponekad društvo. Nadam se da ćemo ostvariti u novoj kući barem pola onoga što planiramo“, rekla je Karimanović.

Robert Karimanović, Monikin otac takodje se zahvalio svima koji su učestvovali u dogradnji kuće.

„Danas sam najsrećniji čovek na planeti, jer je moja ćerka dobila svoju sobu, koju nije imala, tako da može jače da udje u život, i gura dalje“, izjavio je on.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da Monika konačno ima svoj dom i može bezbrižno da nastavi detinjstvo.

„Dogadjaje od pre tri godine ne možemo da vratimo i sve to kroz šta je ona prošla, ali ovo je mali doprinos da njeno odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti po dobrom i u ovoj kući“, rekla je Sotirovski.

Moniku Karimanović oteo je, 20. decembra 2019. godine na putu do škole u Brzom Brodu, Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao Malčanski berberin.

Devojčica je oslobodjena posle desetodnevne potrage, a otmičar je uhvaćen 5. januara 2020. godine na groblju u njegovom rodnom selu.

Viši sud u Nišu osudio ga je na doživotnu robiju, ali je preminuo 8. jula ove godine u bolnici u Požarevcu, pošto mu je pozlilo u Kazneno-popravnom zatvoru u tom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.