Divlji taksista „odrao“ naivnog Nemca

Nemački biznismen je u našu prestonicu stigao u sredu po podne i budući da nije želeo da opterećuje svoje poslovne partnere organizovanjem prevoza, pošao je za prvim taksistom koji mu je prišao, piše tabloid „Kurir“.

„Čim je izašao sa aerodroma prišao mu je jedan od ‘divljaka’ (divlji, nelegalni taksista) i pitao ga da li mu treba taksi. Ne sluteći ništa, krenuo je za njim“, priča V. J, iz firme s kojom Nemac sarađuje.

Vožnja do Savamale, međutim, umesto 1.800 dinara, koliko iznosi po gradskim propisima, koštala ga je 48 evra, ili oko 6.000. Toliko je, inače, dovoljno do Mladenovca ili Lazarevca.

Naivni Nemac je čak dobio i račun sa pečatom.

„Odmah sam mu tražila račun. Na papiru je pisala cena od 48 evra, kao i da je u pitanju Asocijacija samostalnih taksi prevoznika, na kojem piše i broj, ime i prezime vlasnika“, objašnjava V. J.

Međutim, kada je pozvala taj broj, sledilo je novo iznenađenje. Ni broj ni ulica, a ni ime ni prezime nemaju veze sa navodnim taksi udruženjem.

„Ne Manojlović, mi smo Stanojević. I ja i supruga smo bolesni, imamo preko 70 godina. Taman nas nisu zvali jedno tri meseca i evo opet počeli ljudi. Kažu hoće da nas prijave, ja im kažem da mi nemamo veze ni sa kakvim taksijem“, kaže gospodin čiji telefonski broj stoji na računu.

Navodna taksi asocijacija se vodi na adresu na Konjarniku, a ovaj par živi na Zvezdari.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.