U trendu

Đilas: Predloženi budžet „rekordna grupa“

BEOGRAD – Predsednik S SP-a Dragan Đilas tvrdi da je budžet grada Beograd o kojem se danas raspravlja u gradskoj Skupštini „rekordna rupa , a da se u njemu troše pare za besmislice, te dodao da je dobra vest što su izbori blizu nakon kojih će nova vlast ovaj budžet staviti van snage.

Đilas je novinarima ispred Skupštine u kojoj se održava sednica gradskog parlamenta kazao da je da je planiran deficit od 11 milijardi dinara, što je skoro 100 miliona evra, zatim planiran transfer sa nivoa Republike, odnosno pomoć Vlade Srbije skoro 8 milijardi, a da su donacije iz Evrope milijardu i 200, što je sve zajedno, dodaje, 20 milijardi dinara ili više od 150 miliona evra.

„Tolika je rupa u budžetu grada Beograda“,tvrdi Đilas i dodaje da su njih kritikovali kada su uzimali kredite da, kako navodi, grade mostove, bulevare, a danas se u Beogradu ništa ne gradi, ali se uzimaju krediti u iznosu 6,6 milijardi.

Đilas kaže da je dobro to što trenutna vlast neće stići ništa da uradi jer će ih 3. aprila, kako tvrdi, građani poslati u istoriju.

„Doći će nova gradska vlast koja će budžet staviti van snage i koja će novac iz gradske kase da koristi za građane, koji neće novac koristiti za najverovatnije najbesmisleniji projekat do sada“ rekao je on i naveo kao primer Beograd smart city“, adaptilnu saobraćajnu komunikaciju, sinhronizovano paljenje svetla kako pada mrak …

„Imamo dosta kandidata koji će svakoga dana kada padne mraka da pritisne prekidač i upali svetlo, a ujutru da isključi, rekao je Đilas tvrdeći da će tako biti ušteđeno da uštedimo 4,5 miliona evra

Predsednica Gradskog odbora Beograd S SP-a Mila Popović navela je da se iz predloženog budžeta vidi da Beograd pod ovom vlašću još minimum tri godine neće dobiti glavnu autobusku i železničku stanicu.

Tvrdi da smo zahvaljujući ovoj vlasti jedina evropska prestonica koja nema autobusku i železničku stanicu i izarazila sumnju da će za osam godina da završe metro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.