U trendu

Đilas tvrdi: Lončar i Krizni štab kriju tačan broj preminuli

BEOGRAD – Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Đilas na današnjoj konferenciji za štampu ispred Sava centra u kome je bila sednica Skupštine grada Beograda, održao je konferenciju za medije na kojoj je izneo tvrdnje da zvanični podaci za preminule od kovida-19 koje objavljuje naša zemlja nisu tačni.

On je izneo podatke Republličkog zavoda za statistiku, koji, kako je rekao, pokazuju da je u martu preminulo 12.952 ljudi, dok je u martu 2020. godine preminulo 8.189, i tim povodom pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara i medicinski deo Kriznog štaba da objasne građanima zašto je u Srbiji u martu ove godine, kako tvrdi, preminulo 50 odsto više ljudi nego u istom periodu prošle godine.

Đlias tvrdi da se zdravstveni sistem u našoj zemlji „potpuno raspao i da ne može da pruži adekvatnu lekarsku pomoć onima koji nisu oboleli od kovida“.
Đilas je danas kritikovao i poteze gradske vlasti zbog promena imena Centa sava u Delta kogresni centar, ocenjujući da je njihova ideja da se „sve promeni“, da se ruše stari simboli… izneo tvrdnje da je jasno da Srbija ne može da sprovede realizaciju projekta beogradskog metroa na način kako je to zamišljeno sa kineskim i francuskim partnerima“.
Dodao je i da se njegova stanka zalaže da se za sve beogradske taksiste uvede licenca koji bi zadržali do odlaska u penziju, kao i da se uvedu oštrije mere protiv nelegalnog taksi prevoza.

Đilas je kada podsetio da 5. maja počinju razgovori opozicije sa predstavnicima evropskog parlamenta o izbornim uslovima, te poručio da pojedine opozicione partije, poput Narodne stranke, zajedno sa organizacijama i gradskim odborima „kreće u juriš na Beograd“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar