Djoković posetio školu i vrtić u Medoševcu

Drugi teniser sveta Novak Djoković posetio je danas Osnovnu školu „Milan Rakić“ u Medoševcu, u čijoj se staroj zgradi obavljaju radovi za otvaranje vrtića koji će moći da primi više od 100 dece.

Kako se navodi u saopštenju, krajem prošle godine Fondacija Novak Djoković potpisala je ugovor o donaciji sa predstavnicima Niša i Predškolskom ustanovom „Pčelica“ o renoviranju prostorija škole za potrebe otvaranja modernog i kompletno opremljenog vrtića u Medoševcu, za decu uzrasta od tri do šest godina.

Fondacija će u narednih nekoliko meseci u taj projekat uložiti 10,7 miliona dinara.

„Fondaciji i meni uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative gradjana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje“, rekao je Djoković.

„Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva, prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta“, dodao je on.

Prvobitna donacija Fondacije Novak Djoković, u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, a posle dodatnih pregovora obezbedila je tri miliona dinara za spoljašnje radove.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva od tri miliona dinara.

Donacija će biti realizovana zahvaljujući konkursu Fondacije 2015/2016, na koji mogu da se prijave svi koji žele da se najmladjima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.