U trendu

Djordjević: Dečja linija Srbije proglašena najboljom

 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je Dečja linija Srbije ove godine proglašena za „super usaglašenu“ od strane Svetske mreže dečjih linija, što, kako je naveo, predstavlja značajno priznanje i još jednu potvrdu da su uloženi napori dali rezultat.

„Nacionalna Dečja linija, koja se bavi podrškom deci i mladima, zaštitom dečjih prava i prevencijom nasilja nad decom, tokom 15 godina postojanja odgovorila je na preko milion poziva“, rekao je Djordjević prilikom obilaska prostorija u kojima se nalazi kol centar, a povodom obeležavanja jubileja Dečjeg savetodavnog telefona – Nadel Srbija.

Djordjević je rekao da je prema oceni Svetska mreža dečjih linija, Srbija najbolja članica koja na najbolji način izvršava svoje zadatke predvidjene misijom i ciljevima u zemlji, ali i prema svetskoj mreži, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

On je rekao da je njegovo Ministarstvo podržavalo raznovrsne zahteve i potrebe razvoja servisa, kako bi zadovoljili svetske standarde u pogledu mnogih stvari ali pre svega, kvaliteta razgovora sa decom.

Pored mogućnosti prijema telefonskih poziva, Dečja linija će uskoro da uvede savetovanje putem četa uz pomoć Viber, Fejsbuk i Instagram aplikacije ili putem veb stranice www.116111.rs, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar