U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Rašić napadnut dan nakon što je njegovog oca prozivao Vučić

Presednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević izjavio je danas da je napad na sina srpskog političara sa Kosova i Metohije Nenada Rašića „već poznat obrazac“ vidjen i kod ubistva Olivera Ivanovića, po kome posle medijskih napada SNS i Srpske liste „dolazi do eskalacije nasilja prema ciljanim osobama“.

Djordjević je u pisanoj izjavi naveo da je „samo jedan dan pre napada lično Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare prozivao Nenada Rašića“, oca pretučenog mladića Nikole.

„Nasilje je sada otišlo korak dalje, više ne prezaju ni od fizičkih napada na decu. Po svemu što znamo, Rašićevog sina je šipkama napalo više desetina osoba“, kazao je Djordjević i dodao da je Oslobodjenje i pre nedavnih izbora na Kosovu upozoravalo da „kriminalci iz Srpske liste sprovode strahovladu“, i „drže Srbe u pokrajini u strahu“.

Djordjević je rekao i da „ti veliki branioci srpskih interesa uništavaju srpske sredine, a onda po direktivi svojih mentora iz SNS idu u Prištinu, sede na kanabetu sa OVK zločincima i rade na ostvarivanju nezavisnog Kosova“.

On je ocenio da je saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju kojim se izražava zabrinutost zbog napada na Rašićevog sina „licemerno“.

„Kancelarija učestvuje u medijskom linču i u održavanju mafijaške strukture koja sprovodi ovakve akte nasilja u srpskim sredinama“, rekao je Djordjević.

Nikola Rašić (18) pretučen je juče u dvorištu gimnazije u Lapljem Selu i nanete su mu teške povrede, a kosovska policija saopštila je da je u vezi s tim slučajem uhapsila osam osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar