U trendu

Djordjević sa zamenikom direktora Američkog memorijalnog muzeja Holokausta iz Vašingtona

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević razgovarao je danas sa zamenikom direktora Američkog muzeja Holokausta Robertom Vilijemsom i jednim od direktora u centru „Simon Vizental“ Mark Vajcmanom.

Djordjević je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti predstavnike veoma značajnih kulturnih institucija koje čuvaju sećanje na žrtve Holokausta, navedeno je u saopštenju.

„Holokaust, kao simbol najvećeg stradanja Jevreja, ali i Srba i Roma, bio je najveća sramota koju je svet dozvolio pod vodjstvom nacista i te žrtve nikada ne smeju biti zaboravljene“, istakao je Djordjević.

Ministar je informisao svoje sagovornike i u kojoj fazi se nalazi Nacrt Zakona o Ustanovi spomen žrtve Staro sajmište i naglasio značaj njegovog usvajanja. 

Zamenik direktora Američkog muzeja Holokausta Robert Vilijems rekao je da je njegova institucija rada da Srbiji ponudi podršku pri izgradnji memorijalnog kompleksa Staro sajmište, značajnog za očuvanje sećanja na  srpske, jevrejske i romske žrtve koje su svoje živote izgubile tokom Drugog svetskog rata.

Vilijems je na kraju razgovora pohvalio posvećenost srpske delegacije u Medjunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust (IHRA).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар