U trendu

Djordjević: Srbija teži da stvori društvo jednakih mogućnosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da Srbija teži da stvori moderno društvo u kojem svi imaju jednake mogućnosti za život, rad i lepšu budućnost, bez diskriminacije, saopštilo je to ministarstvo.

On je povodom obeležavanja Medjunarodnog dana socijalne pravde rekao da je „važno razmisliti o tome šta svako od nas može da učini da se ojača socijalna pravda i unapredi, ne samo razvoj društva u celini, već i lični razvoj, jer se socijalna pravda tiče svakog našeg gradjanina“.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posebnu pažnju posvećuje upravo uspostavljanju osnovnih preduslova za postizanje što većeg stepena socijalne sigurnosti i za što potpuniju socijalnu uključenost posebno ranjivih društvenih grupa i pojedinaca“, rekao je Djordjević.

Dodao je da se „to vidi pre svega u naporima koje ulažemo u smanjivanje ekonomskih i socijalnih nejednakosti, obezbedjujući prava na novčana socijalna davanja korisnicima usluga u sistemu socijalne zaštite, u obezbedjivanju usluga podrške za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i za odrasle i starije osobe sa invaliditetom, za decu bez roditeljskog staranja, za decu i mlade sa problemima u ponašanju, za pripadnike manjinskih zajednica, za nezaposlene i socijalno – materijalno ugrožene i za starije koji nemaju porodicu koja bi o njima brinula“.

„Predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije svoju inicijativu, energiju, znanje i ljudske resurse usmerili su ka izgradnji društva u kome će svaki njegov član imati jasne uslove, jednake šanse i široke mogućnosti da sam, svojim radom, ostvari takav kvalitet života koji neće biti na granici ili ispod granice siromaštva“, rekao je Djordjević.

Istakao je da će Srbija stvoriti uslove za nesmetani razvoj svakog pojedinca, a da „gradjani moraju da ulože dodatne napore kako bi svi zajedno stvorili državu blagostanja, od koje ćemo, pojedinačno i zajedno, imati samo dobrobit“.

Studenti, koji svakodnevno ostvaruju sjajne rezultate u oblasti obrazovanja i imaju visoke ocene na fakultetima, a koji su korisnici sistema socijalne zaštite, istakli su da su veoma zahvalni Srbiji, Ministarstvu i Centru za socijalni rad, kao i svojim hraniteljskim porodicama koje su im zajedno pružile sve što im je neophodno za srećno detinjstvo i napredak u svakom smislu, bez obzira što su odrastali bez roditelja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.