Djurić: Sveti Sava postavio temelj identiteta, duhovnosti i državnosti

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je Sveti Sava postavio temelj srpskog nacionalnog identiteta, duhovnosti i državnosti a da je zadatak sadašnjih generacija da budu dostojne tog nasledja.

Prisustvujući obeležavanju Savindana u beogradskoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“, Djurić je kazao da se on svojim karakterom uzdigao do trona najvećeg srpskog prosvetitelja.

„Danas Svetog Savu obeležavaju svi Srbi, gde god da žive, a posebno oni na Kosovu i Metohiji. Sava nam je ostavio amanet a na nama je da budemo dostojni tog nasledja“, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Navodeći da današnjem obeležavanju školske slave prisustvuju i učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice, Djurić je kazao da je spajanje dece iz tog grada i iz Beograda „podsetnik na duhovnu misiju Svetog Save i potrebu da jačamo kulturni identitet“.

U okviru manifestacije, učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ recitovali su stihove i odlomke iz priča o srpskom svetitelju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.