U trendu

Dno života: proces za ubistvo odložen zbog ljubavne veze sudije i advokata!

Odbrana traži izuzeće člana sudskog veća zbog njegove navodne veze sa punomoćnicom oštećenih, o čemu „postoje fotografije”.

Valjevo – Glavni pretres pred Višim sudom u Valjevu, u postupku protiv Valjevca Sretena Nikolića, okrivljenog za ubistvo sugrađanina Damjana Dragojlovića krajem oktobra 2016., u utorak je odložen na neodređeno vreme, jer je odbrana ukazala na procesnu smetnju i podnela zahtev za izuzeće sudije Mitra Đenisića, člana krivičnog veća, zbog sumnje u njegovu pristrasnost.

Jedan od dvojice advokata okrivljenog Nikolića, Dejan Ćasić, obratio se sudiji predsednici veća, konstatacijom da sudija Đenisić nije trebalo da prihvati učešće u ovom postupku zbog svoje veze sa advokatom Aleksandrom Andrić, punomoćnikom oštećenih.

Ćasić je predsednici veća kao dokazni materijal predao šest fotografija dodavši da odbrana poseduje i konkretnije činjenice za ono što tvrdi.

– Nas ne interesuje u kakvoj je ko vezi, već je svako dužan da se izuzme u postupanju ukoliko ima bliske odnose sa nekim drugim učesnikom u postupku – naglasio je branilac okrivljenog Ćasić.

Advokat je izrazio spremnost da nadležnim organima objasni kako je došao do pokazanih dokaza. Reagovala je i Aleksandra Andrić, punomoćnica oštećenih, rekavši da ovo što je navedeno u vezi sa njom smatra uvredom i zatražila da joj se dostave fotografije na uvid, da proveri da li su verodostojne ili falsifikati.

Predsednica veća Jasmina Terzić nije joj na samom pretresu omogućila da vidi fotografije, već je poručila da će naknadno dobiti priliku za to. Predsednica veća Jasmina Terzić donela je rešenje da se glavni pretres odloži na neodređeno vreme, radi odluke po zahtevu za izuzeće člana veća sudije Mitra Đenisića.

(S. Ćirić, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar