Do kraja 2022. godine petlja umesto Dušanovačkog mosta

BEOGRAD – Projekat izgradnje saobraćajne petlje na mestu sadašnjeg Dušanovačkog mosta Vlada Srbije proglasila je za projekat od nacionalnog značaja za našu zemlju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako se navodi se u saopštenju Gradske uprave, on je odgovarajući na pitanja građana u Fejsbuk razgovoru dodao da je realno da tender za izgradnju Dušanovačke petlje bude raspisan do kraja 2022. godine.

„Usvojili smo Plan detaljne regulacije i završili elaborat deobe katastarskih parcela. Formiramo građevinske parcele za petlju sa auto-putem, duž buduće Nove kumodraške, do raskrsnice sa Darvinovom i Bulevarom Peka Dapčevića“, objasnio je Vesić.

Naveo je da će po završetku tog posla početi eksproprijacija imovine, što će, dodao je, biti veoma obiman posao zbog potrebe rušenja većeg broja objekata.

„Istovremeno počinjemo s projektovanjem i tada ćemo znati investicionu vrednost projekta. Prva deonica koja će se graditi je od Ustaničke do Ulice Peka Pavlovića“, rekao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.