Do kraja marta završetak vodovodne mreže u Stublinama

OBRENOVAC – U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji naseljenog dela mesne zajednice Stubline, a očekuje se da će biti završeni do kraja marta, čime će veći broj domaćinstava sa tog prostora opštine Obrenovac rešiti višedecenijski problem snabdevanja vodom.

Od ukupno 12.300 metara sekundrane i primarne mreže, izvedeno je nešto manje od 7 .000 metara, a ostalo je još 5.300 metara velikim delom primarne vodovodne mreže, navodi se sajtu opštine Obrenovac.

Govoreći o planiranim radovima na izgradnji vodovodne mreže, predsednik te opštine Miroslav Čučković kaže da će se, nakon mesnih zajednica Piroman i Stubline, radovi izvoditi i u naselju Ševar u Grabovcu kako bi se direktnom linijom povezali Ševar i Vukićevica do granice sa selom Banjani.

„Taj južni krak vodovoda zatvorićemo prstenom koji će proći kroz teritoriju mesne zajednice Ljubinić, a sa druge strane kroz naselja mesnih zajednica Veliko Polje, Orašac, Trstenica i Dren“, rekao je Čučković koji očekuje da će uskoro biti raspisana javna nabavka za izgradnju kanalizacione mreže u naseljenom delu mesne zajednice Belo Polje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.