U trendu

Doček u Nišu protekao bez incidenata

Doček Nove godine po starom, Julijanskom kalendaru, koji je na Trgu kralja Milana u Nišu, prema procenama gradskih čelnika, okupio oko 35.000 ljudi, protekao je bez incidenata, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Lekari niške Hitne pomoći potvrdili su za agenciju Betu da noćas nije bilo mnogo posla, uprkos velikom broju ljudi koji su na trgu prisustvovali koncertima Svetlane Cece Ražnatovića i trubačkog orkestra Dejana Petrovića.

„Imali smo ukupno sedam intervencija, od kojih su četiri bila zbog alkoholisanosti, ali srećom ta lica nisu bila agresivna“, kazao je doktor iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu Dušan Gostović.

Prema njegovim rečima, lekari su intervenisali na trgu zbog lakše posekotine staklom, a dve osobe su imale lakše zdravstvene tegobe.

Proslava tzv. Srpske Nove godine na centralnom gradskom trgu počela je sinoć oko 21.30, a završena je jedan sat posle ponoći.

Uz trubače Dejana Petrovića i Cecu Ražatović, srećnu Novu godinu tačno u ponoć okupljenima je poželeo i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

On je Ražnatovićevoj zahvalio na koncertu koji je poklonila gradu i pozvao sve prisutne da prstima naprave srce i tako se zahvale poznatoj pevačici.

Nova godina po Julijanskom kalendaru srećno je počela za šest mama iz Niša, koje su se porodile u novogodišnjoj noći u niškom porodilištu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.