U trendu

Dodatnih 11 miliona dinara za zaštitnu opremu u vrtićima

BEOGRAD – Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je dodatnih 11,03 miliona dinara za kupovinu neophodne zaštitne opreme za beogradske predškolske ustanove, izjavio je danas gradski sekretar Slavko Gak.

Gak je istakao da će prema prethodno iskazanim potrebama svih 17 ustanova dobiti sredstva za nabavku svega što im je potrebno – od zaštitnih maski do dezinfekcionih sredstava i opreme za higijenu.

On je naveo i da se od početka epidemije sve mere u vrtićima se striktno poštuju.

„Zaštita, preventiva, opreznost i odgovornost su najvažniji kada radite sa decom i zato su vrtići potpuno opremljeni svom zaštitnom opremom i bezbedni. Ove količine zadovoljiće njihove potrebe za naredna tri meseca“, rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On je poručio da je funkcionisanje vrtića od prijavljenog prvog slučaja zaraze virusom korona u Beogradu pokazalo koliko je pridržavanje mera važno, s obzirom na to da su zaposleni u vrtićima svaku pojavu zaraženih uspevali da drže pod kontrolom.

“ Od početka su svi koraci sasvim jasni. Saradnja sa institucijama je dobra, uspeli smo da u teškim mesecima sprovedemo sve zacrtano. Važno je zbog celokupne privrede da vrtići rade i zato sve snage usmeravamo ka tome“, rekao je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.