U trendu

Dodela paketa građevinskog materijala za izbeglice

BEOGRAD – U Beogradu je objavljen javni poziv za izbor korisnika pomoći za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala, a rok za prijavu je 16. jun.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da taj sekretarijat, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije, realizuje dodelu najmanje deset paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica na teritoriji Beograda.

Kako je precizirala, ta pomoć odnosi se na izbeglice koje imaju prebivalište – boravište na teritoriji Beograda, uključujući članove njihovog porodičnog domaćinstva najmanje godinu dana pre objavljivanja javnog poziva, i koje nemaju rešeno stambeno pitanje.

„Pomoć je bespovratna i odobrava se u građevinskom materijalu neophodnom za poboljšanje osnovnih uslova stanovanja, pri čemu maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala po porodičnom domaćinstvu korisnika iznosi do 600.000 dinara, a minimalna vrednost 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika“, rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Javni poziv za dodelu navedene pomoći objavljen je juče, rok za prijavu je 16. jun ove godine, a sve informacije u vezi sa time mogu se dobiti na telefone 3344-625 i 3309-750.

Grad u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će, u cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć i podršku onima kojima su najpotrebnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.