U trendu

Donacija Gerontoloskom centru Beograd

BEOGRAD – Gerontološki centar Beograd dobio je donaciju koja obuhvata medicinsku opremu i nameštaj.

Reč je o donaciji kulturno-umetničkog društva „Izvor“ iz Nemačke koja je dodeljena posredstvom Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Gradska uprava.

Tim povodom, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da Grad Beograd ostaje posvećen unapređenju položaja starijih od 65 godina, kojih u Beogradu živi više od 340.000.

„Ovo je najveći dom za smeštaj starijih osoba u Beogradu i Srbiji i veoma smo zahvalni Kulturno-umetničkom društvu ‘Izvor’ i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na donaciji. Trudimo se da svojim korisnicima obezbedimo sve što im je potrebno kako bi imali najbolje moguće uslove“, rekla je Stanisavljević.

Istakla je da je ovo ujedno i nastavak saradnje Grada Beograda i Gerontološkog centra Beograd sa kojim organizuje rad dnevnik klubova za najstarije sugrađane, a uslugu gerontodomaćica sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

„Nadamo se da će u budućnosti biti sve bolja saradnja na zadovoljstvo svih naših korisnika“, rekla je Stanisavljević.

Opremu je uručio vladika Stefan koji je istakao da crkva treba da bude dobar posrednik, da pomaže, organizuje i objedinjuje.

„Veoma smo zadovoljni što imamo kvalitetnu saradnju sa Gerontološkim centrom Beograd, koji je nedavno blagoslovio i patrijarh Porfirije. Verujemo da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti“, rekao je vladika Stefan.

Direktor Gerontološkog centra Beograd Srđan Dimitrijević naveo je da se donacija sastoji iz bolničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica, stalaka za infuziju i druge neophodne opreme.

On je, dodaje se u saopštenju, podvukao da ova institucija omogućava svojim korisnicima da vode aktivan život i pruža im sve mogućnosti da „treće doba“ provode na kvalitetan i kreativan način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.