U trendu

Donacija Prihvatilištu za decu Beograda

BEOGRAD – Prihvatilišt za decu Beograda danas je dobilo donaciju kompanije „Imlek“ povodom Svetskog dana deteta – 20. novembra, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavlević naglasila je važnost skretanja pažnje javnosti na probleme s kojima se deca suočavaju, kao i na to kako da se unapredi i poboljša položaj dece u Beogradu.

„Ono što je najvažnije jeste svrha Svetskog dana deteta, odnosno dečja prava koja su deo univerzalnih ljudskih prava, i samim tim neotuđiva, i o kojima se ne sme pregovarati. Zahvalj?ujem kompaniji Imlek na današnjoj donaciji i na tome što podržavaju ustanovu Prihvatilišta za decu, te kao društveno odgovorna kompanija pokazuju koliko misle na dobrobit dece. Obaveza i dužnost svih nas jeste da stvorimo ambijent u kome će sva deca imati srećno detinjstvo jer deca jesu budućnost ove zemlje“, kazala je sekretarka.

Podsetila je da je Prihvatilište za decu Beograda u proteklih 60 godina bila dom za 70.000 dece bez roditeljskog staranja, da su to deca kojima je potrebna sistemska podrška i podrška društveno odgovornih kompanija i da je potrebno da svi imamo isti cilj kako bismo gradili budućnost u kojoj će sva deca imati srećno detinjstvo.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković navela je da je deci u Prihvatilištu svaka donacija važna.

„Takođe, pažnja koju deci poklanja Sekretarijat za socijalnu zaštitu je svakako veoma značajna. Deca uz pomoć stručnog tima pokušavaju da pronađu put koji će im omogućiti zdrav život i odrastanje. Nijedno dete ne bi smelo da bude žrtva zlostavljanja ili da bude ostavljeno na ulici i zaboravljeno“, rekla je Stajković i zahvalila kompaniji Imlek na donaciji.

Menadžerka korporativnh poslova Imleka Marija Malović istakla je da ova kompanija raznim donacijama tradicionalno obeležava sve dečje jubileje. Zahvalila je gradskom Sekretarijatu i Gradu Beogradu što omogućuju da njihove donacije stižu na najbrži način.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.