U trendu

Donacija Vojvodjanske banke za decu sa smetnjama u razvoju

Vojvodjanska banka donirala je novac za kupovinu savremenih učila sistema „Pčelica“, pomoću kojih deca sa smetnjama u razvoju na kreativan način uče slova, brojeve, predmete, životinjski svet, matematiku, prirodu, jezik ili bilo koju drugu oblast.

Banka se na taj način priključila kampanji „Bitka za znanje“ koju je pokrenuo Fond B92.

U okviru te inicijative nabavljaju se „pčelice“ za sve škole u Srbiji za decu sa smetnjama u razvoju, a Vojvodjanska banka obezbedila je novac za kupovinu tih inovativnih učila za dve škole za osnovno i srednje obrazovanje – „Mladost“ u Pirotu i „Veselin Nikolić“ iz Kruševca.

„Veoma značajno što je Fond B92 kroz projekat ‘Pčelice’ ukazao na teškoće sa kojima se suočavaju deca sa smetnjama u razvoju, njihovi roditelji i nastavnici. Vojvodjanska banka pridružila se akciji sa ciljem da svakom detetu, bez obzira na ove smetnje olakša proces učenja i doprinese osavremenjivanju obrazovnih procesa. Naša želja je da pomognemo da se ukupan kvalitet života dece i mladih sa smetnjama u razvoju unapredi i poboljša kako bi oni postali ravnopravni članovi društva“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Predrag Mihajlović.

Vojvodjanska banka je po rečima predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića stalni partner edukativnih, humanitarnih, zdravstvenih projekata koji doprinose kvalitetu lečenja, obrazovanja.

„Fonda B92 je agregator najpozitivnije energije u Srbiji, a Vodjvodjanska banka nije u samom vrhu kada je reč o uspešnom poslovanju, već i u društveno odgovornom odnosu prema zajednici“, rekao je Matić.

Svaka od 48 škola u Srbiji za decu sa smetnjama u razvoju do kraja oktobra dobiće po set od šest robota u obliku pčelica, a one koje imaju najviše djaka dobiće po dva seta, odnosno po 12 pčelica. Za nastavnike ih škola biće organizovana posebna obuka za korišćenje savremenih instrumenata za učenje u nastavi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.