U trendu

Dr Kon najavio tužbu protiv glumca koji ga je uporedio sa Mengeleom

Epidemiolog Predrag Kon najavio je da će tužiti glumca Slobodana Ćustića zbog izjave u kojoj ga je uporedio sa zloglasnim nacističkim zločincem Jozefom Mengeleom.

“Slobodane Ćustiću: Vaša izjava u kojoj me poredite sa najmonstruoznijem nacističkim zločincem (Mengele) zaslužuje prezir. Međutim i tužbu” napisao je Kon na svom Fejsbuku profilu.

Glumac Slobodan Ćustić je u nedavnom intervju kritikujući rad Kriznog štaba uporedio doktora Kona sa zloglasnim lekarom iz nacističke Nemačke.

“Zbog njegovog stava prema zdravlju i opstanku srpskog naroda, kao i svih građana Republike Srbije. Mengele je otvoreno izjavljivao čime se bavi, radio eksperimente na logorašima, a Predrag Kon kao nečiji izaslanik, izjavljuje gomilu stvari koje su veoma lako proverljive, i dokazano da su neistine. Njegove tzv. preporuke, ako malo pročitate o svojstvima tih mera zaštite, nameću elementarno logičan zaključak da je glavni cilj zastrašivanje naroda i pretvaranje u večne pacijente” odgovorio je Ćustić na pitanje novinara zašto Kona poredi sa Mengeleom.

Tom prilikom Ćustić je ocenio da je članica Kriznog štaba “Darija Kisić Tepavčević svojim ozbiljno problematičnim izjavama sama sebe stavila na pijedestal neznanja i kriminala pod zaštitom duboke države”, prenosi Nova.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.