U trendu

Dr Kon pred sednicu Kriznog štaba: Nismo uspeli

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da trenutna epidemiološka situacija nije dobra, i da je uglavnom vanredna, a u delovima gde nema mesta za smeštaj, postaje povremeno i katastrofalna.

– Na nižim smo brojkama nego što su bile, ali to ne znači da je situacija bolja. Sutra će ministar sa direktorima kovid bolnica držati sastanak šta prelazi u kovid sistem – kazao je Kon gostujući u emisiji  na RTS-u.

Navodi da se pričalo o opštim merama zaštite toliko dugo, ali bez uspeha.

– Nama se situacija pogoršava, ali je uspon nastao posle sretenjskih praznika. Još od 25. januara kreće blag, ali stalni uspon. Prvi put je jasno rečeno 18. februara da moramo ozbiljno da pooštrimo mere- kazao je Kon.

– Ne, nikada nismo tražili policijski čas – rekao je Kon.

Govoreći o merama, Kon je naveo pred sutrašnju sednicu Kriznog štaba da je medicinski deo tog tela tražio da se zatvore kafići, restorani i prodavnice, a da budu otvorene prehrambene prodavnice, pumpe i apoteke.

Ono što je veoma ohrabrujuće, kaže Kon, jeste da broj obolelih ne raste iz dana u dan.

– Najvažnije je da se shvati da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da bude otvoreno samo za namirnice, apoteke i za gorivo, a da sve bude zatvoreno tokom vikenda. Nikada posebno nismo naglašavali policijski sat – istakao je Kon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)