U trendu

Dr Tiodorović otkrio brojku koja ukida sve mere

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, izjavio je da je za uklanjanje svih mera zabrane okupljanja i za uklanjanje svih ostalih mera neophodno da na dnevnom nivou broj zaraženih bude dvocifren, odnosno da ih bude manje od 100.

Tiodorović je za Blic kazao da je prvi cilj da broj novozaraženih na dnevnom nivou bude ispod 100.

„Kako će se sve dalje odvijati zavisi isključivo od ponašanja nas samih i od procesa imunizacije. Ali kada pogledam studentske žurke, igranje kola oko spomenika, gužve u gradu, ne mogu da budem optimista i ne znam šta da kažem kada će se to desiti“, rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, građani moraju da shvate da ovo ne može pojedinac sam, već „svi moramo kolektivno da se posvetimo ovoj borbi“.

„Nije to ničiji hir, ovo je potreba i jedino tako možemo da se nadamo da ćemo u narednom periodu uspeti da brojke svedemo na tu željenu cifru“, rekao je Tiodorović.

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević kaže za list da lekari strahuju od popuštanja mera u borbi protiv korona virusa jer ih oni najviše osete.

Ona kaže da trenutno stanje meri sa brojem prijema i otpusta u bolnici i dodaje da je dobrto to što se ta brojka izjednačila, ali da je klinika i dalje puna pacijenata.

„Toplo vreme neće doneti olakšanje. Jedina dobra stvar je vakcina, ali dok ne bude polovina građana vakcinisana, nećemo se vratiti normalnom životu“, rekla je Miloševićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)