U trendu

Drama u Nišu: Polila benzinom policajce i sebe zbog prinudnog iseljenja

Nišlijka S. S. u očaju se danas polila benzinom pred policijom i izvršiteljima pokušavajući da spreči iseljenje iz stana u Ulici Gavrila Principa u Nišu, koji je prodat na licitaciji, po rečima njenih prijatelja, zbog dugova bivšeg supruga sa kojim nije u braku već 15 godina.

Polivajući se benzinom, gorivo je poprskalo po uniformi i dvojicu prisutnih policajaca koji su pružali asistenciju izvršiteljima kao i jednu doktorku Hitne pomoći koja je bila u stanu jer se žena koju su iseljavali žalila na srčane tegobe, prenosi „Blic“.

Prava drama je nastala kada je njen sin R. S. (36) nakon toga uzeo upaljač, pa su ga policajci savladali jer je odbio da ga pusti iz ruke.

U Osnovnom tužilaštvu u Nišu „Blicu“ je potvrđeno da je R. S. određeno zadržavanje u policiji sumnje da je počinio krivično delo sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

– Prilkom sprovođenja izvršenja uz asistenciju policije u Ulici Gavrila Principa, ženska osoba se polila benzinom nakon čega je osumnjičeni S. R. uzeo upaljač zbog čega su policijski službenici krenuli da mu ga oduzmu iz ruke. Kako on nije želeo dobrovoljno da preda upaljač, policajci su savladali otpor osumnjičenog i oduzeli mu upaljač. Određeno mu je zadržavanje u policijii biće saslušan u tužilaštvu u zakonskom roku – rečeno je „Blicu“ u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Dvojica policajaca su nakon ovog inicdenta izveli S. S. iz stana držeći je za ruke dok je ona plakala i odveli je do vozila Hitne pomoći parkiranog ispred zgrade.

U stanu je potom nastavljeno preuzimanje u pratnji izvršitelja tako što je na vratima zamenjena brava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)