U trendu

Druga runda pregovora investitora i stanara bez rezultata

BEOGRAD – Investitor zgrade u Bloku 37 i stanari okolnih zgrada ni danas nisu postigli dogovor uz posredovanje Grada Beograda, ali će razgovori biti nastavljeni, a obe strane i dalje neće preduzimati nikakve aktivnosti na parceli, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić, koji je preuzeo ulogu posrednika između dveju suprotstavljenih strana, rekao je da ponovo nije uspeo pokušaj investitora i stanari približe stavove.

„Investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade prema urbanističkom planu iz 2016. godine, što znači da bi zgrada imala za dve trećine manju kvadraturu, uz uslov da za razliku bude obeštećen od strane Grada Beograda. Građani su sa druge strane insistirali na rešenju koje podrazumeva da na predmetnoj parceli ne bude nikakve izgradnje komercijalne prirode već da ostane zelena površina“, precizirao je Vesić.

Sutra nastavak pregovora o Bloku 37, moguć dogovor

Investitor zgrade u bloku 37, austrijska kompanija „Durst“, i stanari okolnih zgrada dogovorili su se danas uz posredovanje Grada Beograda da zamrznu sve aktivnosti na 24 sata, kako bi pokušali sutra da se dogovore o prihvatljivom rešenju za sve tri strane, izjavio je posle sastanka zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je zahvalio dvema suprotstavljenim stranama što su prihvatili poziv beogradskih vlasti i prvi put seli da direktno razgovaraju.

„Uložili smo veliki napor, sastanka je trajao dva sata i uspeli smo da se dogovorimo da se u naredna 24 sata na toj lokaciji obustave sve aktivnosti. Niti će investitor pokušati da gradi, niti će stanari protestovati, a da se sutra ponovo nađemo u pola dva ovde kako bismo nastavili razgovore i tražili rešenja koja bi bila u interesu svih, stanara, investitora i Grad Beograda“, izjavio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.