U trendu

Drugog dana Ženskog filmskog maratona na programu tri filma

U okviru Ženskog filmskog maratona One stvaraju, u saradnji sa Beldocs festivalom, u EU info centru u Beogradu danas će biti prikazana tri dokumentarna filma.

U 18.00 će biti prikazan film Podigni lestvicu rediteljke Gudžon Ragnarsson, u 20.00 film Koreni Tee Lukač i u 22.00 Viktorija autorke Mine Petrović.

Sve projekcije su besplatne.

Mađunarodni dan žena u Novom Sadu biće obeležen aktivnostima u okviru Međunarodnog sajma knjiga „EuZaTebe na Glavnoj bini“, radionicom Super čitanjac – čita se knjiga Od čitanja se raste, Jasminke Petrović, naveli su iz EU info centra.

U 17.00 će biti održana diskusija na temu „Šta je rod u jeziku i književnosti?“ u kojoj će učestvovati Danica Vukićević, dobitnica NIN-ove nagrade 2023, Žarka Svirčev, članica žirija NIN-a 2023, Olja Petronić, prevoditeljka sa francuskog jezika i Relja Dražić, Nojzac, izdavač NIN-ove pobedničke knjige 2023.

U EU info kutku u Nišu sutra od 17.00 biće organizovani Književni razgovori „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ sa pesnikinjom Draganom Mladenović.

Međunarodni dan žena se obeležava 8. marta kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Delegacija EU u Srbiji ove godine u partnerstvu sa Agencijom za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), Beldocs festivalom, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, Reflektor Teatrom, podkastom Tampon zona, ambasadama zemalja članica EU, umetnicama, rediteljkama, spisateljicama, i drugima organizuje niz aktivnosti kako bi obeležili ovaj praznik.

Juče su u Jugoslovenskoj kinoteci u okviru maratona pušteni filmovi Svetlo Barbare Albert, Dirigentkinja Marije Peters i Znam ko si Patrisije Fereire.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar